Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nemeskéri Énekkar

Története:

2005 nyarán Nemeskér az elszármazottak találkozójára készült. Erre az alkalomra Enzsöl Ferencné Bözsike néni, egy daloskört alakított, hogy ezen a szép alkalmon énekeljenek pár régi, szép éneket. Hatalmas sikerük lett.

Így aztán a daloskör továbbra is összejárt próbálni és kivették a részüket a falu életében is. Énekeltek a falukarácsonyokon és több neves alkalmon is.

Bejárták a környéket a dalaikkal. Aztán 2013 októberében az ekkor már 15 fős kis csapat vezetője Bözsike néni átadta a daloskör vezetését. 2013 Októberétől Plechl Richárd vezeti a daloskört.

Az új vezető a régi, szép hagyományokat megtartva új dolgokat is hozott.

A 2014-es évtől a daloskör átalakult és már énekkarként működik, a tanult művek között már kettő és három szólamú művek is vannak.

2014 karácsonyán tartották az első adventi koncertjüket, amely azóta hagyománnyá vált.

A kórus énekel az Istentiszteleteken és Szentmiséken nagyobb ünnepekkor.

2016 novemberében szervezték meg első alkalommal a Művészeti Délutánt, melyen a nemeskéri, ill. Nemeskérről elszármazott amatőr művészek mutatkozhatnak be. Remélik sikerül hagyományt teremteni.

 

A kórus jelenlegi tagsága:

 

Énekkarvezető: Plechl Richárd

Titkár, pénztáros: Kardosné Balika Stefánia

 

Szoprán: Enzsöl Péterné, Holpár Pálné, Mészárosné Takács Gabriella

Alt: Csapóné Holpár Erzsébet, Horváth Zoltánné, Kardosné Balika Stefánia, Lukátsné Varga Julianna, Plechl Józsefné, Takács Istvánné, Szigethy Istvánné